چرا فریزدرایر بهترین انتخاب برای خشک‌کردن قارچ است؟

قارچ یک ماده غذایی چندکاره در بسیاری از غذاهاست.  قارچ خاصیت  فسادپذیر ی دارد  و نگهداری طولانی‌مدت آن بسیار دشوار است. برای افزایش ماندگاری قارچ خشک کردن آن بهترین روش است. یکی از روش های خشک کردن قارچ استفاده از دستگاه فریز درایر است. این روش به عنوان مدرن ترین و بهترین روش شناحته شده است. در ادامه مقاله با ما همراه باشید

خواص قارچ فریزدرای شده

قارچ خشک شده با فریز درایر

در روش خشک‌کردن قارچ با فریزدرایر ایتدا قارچ ها منجمد شده و بعد در محیط خلاء، آب موجود در بافت قارچ ها مستقیما از یخ به بخار تبدیل می شود. این روش بهترین راه برای حفظ خاصیت قارچ است.

مهم‌ترین خواص قارچ فریزدرای شده عبارت‌اند از:

  • قارچ‌های فریزدرای‌شده پس از بازگرداندن رطوبت، بافت و شکل ظاهری خود را بسیار نزدیک به قارچ تازه حفظ می‌کنند.
  • طعم و عطر عالی: یکی از مزایای خشک کردن قارچ با فریز داریر نسبت به روش های سننتی این است که طعم و عطر آن بدون تقییر باقی ماند. اما در روش های سنتی طعم و کیفیت قارچ کم می شود.
  • ماندگاری طولانی:  درصورتی که قارچ های فریز دای شده به درستی بسته بندی شوند می توانند ماه ها یا سال ها بدون تغییر کیفیت نگه داری شوند.

حفظ ارزش غذایی: در فرآیند خشک‌کردن با فریزدرایر، تمام ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در قارچ‌ها بدون هیچ افتی حفظ می‌شوند. 

مراحل آماده‌سازی قارچ برای فریزدرای

قارچ خشک شده با فریز درایر

در فرآیند خشک کردن قارچ با فریز درایر برای اینکه بهترین نتیجه را بدست آورید لازم است مراحل زیر را انجام دهید.

  •  انتخاب قارچ تازه و سالم

حتما قارچ های تازه  بدون لک و رنگ تیره تهیه کنید تا محصول با کیفیتی به دست آورید.

  • شستشو و پاک‌سازی دقیق

قارچ ها به دلیل اینکه در محیط خاکی  رشد می کنند ممکن است خاک یا مواد زاید داشته باشند. پس بهتر است قبل  از اینکه شروع به خشک کردن قارچ ها کنید آنها را با پارچه ای نم دار تمیز کنید. اگر لازم است که با آب بشورید باید قارچ ها را سریع خشک کنید تا رطوبت زیادی جذب نشود.

  •  برش به ضخامت مناسب

  • در هنگام برش قارچ‌ها دقت کنید که ضخامت آن‌ها بین ۳ تا ۵ میلی‌متر باشد. برش یکنواخت باعث می شود قارچ ها سریع تر خشک شوند.
  • پیش‌انجماد (Pre-freezing)

قبل از اینکه قارچ ها را در فریز درایر قرار دهید، ابتدا قارچ ها باید منجمد شوند تا تصعید موثر تر انجام شود.

  • فرآیند فریزدرای

پس قرار دادن قارچ ها در فریز درایر، چند ساعت باید منتظر بمانید تا به طور کامل رطوبت آن از بین برود.

  •  بسته‌بندی و نگهداری

قارچ ها فریز درای شده را در کیسه هایی دربسته و یا ظروف مقاوم در برابر طوبت و نور قرار دهید.

چگونه از قارچ خشک‌شده در غذاها استفاده کنیم؟

قارچ‌هایی که با دستگاه فریزدرایر خشک می‌شوند، در آشپزی کاربردهای متنوعی دارند. روش‌های استفاده:

  • پودر کردن: قارچ خشک‌شده را می‌توان آسیاب کرده و به شکل پودر در سس‌ها، سوپ‌ها یا حتی برای طعم‌دهی به غذاها به‌کار برد.
  • در غذاهای آبکی: می‌توانید قارچ خشک‌شده را مستقیماً به سوپ‌ها، خورشت‌ها یا خوراک‌ها اضافه کنید. در حین پخت، قارچ رطوبت جذب کرده و به حالت اولیه بازمی‌گردد.
  • بازگرداندن رطوبت قبل از استفاده: کافی است قارچ‌ها را چند دقیقه در آب گرم یا شیر قرار دهید تا نرم شوند، سپس درست مانند قارچ تازه در غذا استفاده کنید.

نکات ایمنی در شست‌ وشو و نگهداری

شست و شو قارچ

در استفاده از خشک‌کردن قارچ با فریزدرایر و نگهداری قارچ خشک‌شده حتما نکات زیر را رعایت کنید:

شستشوی ملایم:  قبل از خشک کردن قارچ از خیس کردن آن به مدت طولانی خودداری کنید، زیرا باعث می شود رطوبت زیادی جذب قارچ شده و خشک کردن آن سخت تر شود

  • خشک کردن کامل قبل از بسته‌بندی: قبل از بسته بندی حتما مطمئن شوید که رطوبتی باقی نمانده باشد در غیر این صورت باعث کپک زدگی در بسته می شود.
  • دور نگه داشتن از نور و حرارت: محل نگهداری باید خنک، خشک و تاریک باشد.
  • استفاده از ظروف مقاوم در برابر رطوبت: برای نگهداری بهتر قارچ‌های فریزدرای‌شده، بهترین گزینه‌ها شامل کیسه‌های وکیوم، ظروف پلاستیکی درب‌دار یا ظروف شیشه‌ای درب‌محکم هستند.

چرا فریزدرایر نسبت به سایر روش‌ها برتری دارد؟

  • حفظ کامل ساختار سلولی قارچ: در روش‌های سنتی خشک‌کردن، ساختار سلولی قارچ آسیب دیده و بافت آن تغییر می‌کند، اما در فریزدرای این مشکل وجود ندارد.
  • مناسب برای نگهداری طولانی‌مدت: بهترین انتخاب برای ذخیره‌سازی قارچ در آشپزخانه‌های خانگی، رستوران‌ها و حتی انبارهای بزرگ.
  • کاربری آسان: قارچ‌های فریزدرای‌شده آماده مصرف‌اند؛ هم سریع استفاده می‌شوند و هم هیچ دردسری برای آماده‌سازی ندارند.