از آون وکیوم یا کوره خلاء جهت خشک کردن مواد با استفاده از حرارت در شرایط خلاء بطور همزمان استفاده می شود. در این دستگاه با کاهش فشار، نقطه جوش حلال نیز کاهش می یابد در نتیجه رطوبت و مواد فرار در دمای کمتری از ماده حذف خواهند شد. لازم به ذکر است که خشک شدن در دستگاه فریز درایر از طریق تصعید حلال صورت می گیرد ولی در آون وکیوم از طریق تبخیر حلال انجام می شود. علاوه بر این از آنجایی که هوا از کوره خلاء خارج می شود انتقال حرارت در داخل وکیوم آون کمتر خواهد شد در نتیجه با کاهش مقدار اکسیژن و رطوبت راندمان خشک شدن ماده کاهش می یابد و خطر اکسیداسیون و انفجار تا مقدار خیلی زیادی از بین میرود. برخی از وکیوم آون ها قابلیت وارد کردن گازهای بی اثر مانند نیتروژن یا هلیوم مانند دستگاه وکیوم آون دنا وکیوم را دارند که این امکان از خوردگی،اکسیداسیون و لایه ای شدن ماده جلوگیری می کند. باید دقت کرد که نقطه کاری دستگاه های وکیوم آون و فریز درایر از لحاظ مقدار فشار خلاء و دما با هم اختلاف دارند.
1-کاهش نقطه جوش حلال و امکان انتقال حرارت کمتر به ماده.
2-به حداقل رساندن اکسیداسیون جهت جابجایی مواد قابل اشتعال و منفجره.
3-افزایش راندمان خشک کردن از طریق بهبود انتقال حرارت و حذف اکسیژن و رطوبت
کاربردهای آون خلاء چیست؟
1-حذف رطوبت:
یکی از کاربرد های اصلی آون وکیوم حذف رطوبت از تجهیزات یا محصولات دارویی است،به ویژه زمانی که با مواد حساس به دما سرو کار دارند. اجسام متخلخل تمایل به حفظ رطوبت در منافذ خود دارندکه منجر به آسیب احتمالی محصول و خرابی آنها خواهد شد.
2-خروج گازها:
استفاده از بعضی مواد شیمیایی بعنوان مثال روغن های روان کننده در بعضی از قطعات فلزی اغلب می تواند رطوبت یا گازهای شیمیایی را آزاد کند.این گازهای آزاد شده باعث خرابی قطعات (بخصوص الکترونیکی) خواهند شد.کوره های خلاء دنا وکیوم نقش مهمی در خارج کردن ASTM E595 رطوبت و گازهای شیمیایی از طریق فرایندی به نام گاز زدایی طبق استاندارد
را ایفا می کنند.