خشککردن میوه یکی از روشهای محبوب برای افزایش ماندگاری و بهرهوری از میوهها در تمام فصول است. اما سوالی که برای خیلی از تولیدکنندگان، کشاورزان یا حتی علاقهمندان به کسبوکارهای خانگی مطرح میشود، این است که:
در این مقاله نهتنها به این پرسش پاسخ میدهیم، بلکه عواملی که بر این ضریب تأثیرگذار هستند را بررسی میکنیم و در ادامه با یکی از بهترین تکنولوژیهای روز دنیا برای خشککردن میوه – یعنی دستگاه فریز درایر (خشککن انجمادی) – آشنا میشویم.
به زبان ساده، ضریب تبدیل یا ضریب تولید میوه خشک، نسبت وزن میوه خشکشده به وزن اولیه میوه تازه است. این ضریب بسته به نوع میوه، میزان آب موجود در آن، روش خشککردن و دستگاه مورد استفاده متفاوت است.
نوع میوه | ضریب تولید (میوه خشک حاصل از ۱ کیلو میوه تازه) |
---|---|
سیب | ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم |
موز | ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم |
زردآلو | ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم |
توتفرنگی | ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم |
کیوی | ۱۲۰ تا ۱۷۰ گرم |
هلو | ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم |
آلو | ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم |
نکته مهم: این مقادیر تقریبی هستند و بسته به نوع دستگاه و روش خشککردن ممکن است تغییر کنند.
ویژگیها | آفتابخشک | خشککن حرارتی | فریز درایر |
---|---|---|---|
زمان خشکشدن | ۳ تا ۷ روز | ۶ تا ۱۲ ساعت | ۲۴ تا ۴۸ ساعت |
کیفیت طعم و رنگ | پایین | متوسط | بسیار بالا |
قابلیت صادرات | خیر | محدود | عالی |
نگهداری بلندمدت | محدود | متوسط | بسیار بالا |
قیمت نهایی محصول | پایین | متوسط | بالا |
اگر قصد دارید وارد بازار میوه خشک شوید یا تولید فعلیتان را ارتقا دهید، دستگاه فریز درایر میتواند نقطه عطفی برای شما باشد.
جمعبندی
برای دریافت مشاوره رایگان خرید فریز درایر با ما تماس بگیرید.
09373792491
تماس با ما
ایران ، تهران ، بزرگراه آیت اله سعیدی، شهرک صنعتی چهاردانگه ،خیابان 19، خیابان چهارم فلز تراش، پلاک 24
ما را دنبال کنید